Искате да закупите охранителна wifi камери? Ето какво трябва да знаете!

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се насочите към закупуването на нови технологии, свързани със сигурността.

Има много отлични охранителни wifi камери, захранвани с батерии, ако искате да подобрите сигурността на дома си. А защо не? Тези охранителни камери носят много предимства!

Едно от най-хубавите неща при безжичните охранителни wifi камери очевидно е, че те нямат същите проблеми, които иначе идват с кабелните камери. Често инсталацията е прост проект „Направи си сам“ за тези със стълба и бормашина, докато кабелните системи обикновено трябва да бъдат инсталирани от професионалист и могат да бъдат огромно предизвикателство. И с непрекъснатото подобряване на технологията за сигурност, сега можете да намерите безжични смарт wifi камери, които са също толкова добри, колкото и кабелните опции.

Безжичните охранителни камери също дават на собствениците на жилища свободата да ги инсталират навсякъде и от множество ъгли, така че можете да защитите собствеността си без никакви ограничения. Много безжични охранителни wifi камерина пазара днес са пълни с набор от функции за сигурност, от проследяване на движение до цветно нощно виждане и резервни батерии. А някои от по-скъпите модели дори имат неща като двупосочно аудио, разпознаване на лица и съвместимост с Amazon Alexa, Google Assistant и Apple HomeKit.

И така, интересувате се от безжична охранителна wifi камери? Ето някои неща, за които да помислите, преди да отделите от парите си за това.

Как работят и се захранват wifi камери?

Безжичните охранителни wifi камери имат собствено захранване, така че дори по време на прекъсване на електрозахранването те все още могат да наблюдават вашата собственост. Един от най-големите недостатъци обаче е, че трябва ръчно да сменяте батериите или да ги зареждате периодично. Камера с акумулаторна батерия обикновено е по-добър избор, защото няма да е необходимо да купувате батерии.

Също така проверете живота на батерията. Някои wifi камери могат да работят дни или месеци без презареждане, но това ще се отрази на това колко могат да записват. Други камери започват да записват само когато засекат движение, което удължава живота на батерията.

Каква е резолюцията на видеото?

Какъв е смисълът да имаш охранителна wifi камера, ако не можеш да разбереш какво се случва на записа? Тук се намесва изборът на безжична камера с добра разделителна способност. Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-добре.

Ето една идея какво трябва да търсите. Една от най-добрите безжични wifi камери на пазара, Arlo Pro 4, може да се похвали с 2K резолюция и пълноцветно нощно виждане. Logitech Circle 2, друга страхотна опция, която може да бъде безжична, също има 1080p HD стрийминг на живо за кристално ясна картина и нощно виждане.

Какъв е зрителният обхват?

Това е друга важна характеристика, която трябва да търсите. Колкото по-голям е зрителният обхват, толкова повече може да се види с дадена wifi камера. Камерите със зрителен обхват от 120 до 130 градуса са почти стандартни, но можете да намерите някои, които имат още по-широк обхват, като Arlo Pro 4 със своето 160-градусово зрително поле.

Има ли полезни предимства на wifi камерите?

Някои wifi камери имат и допълнителни предимства, които ги правят особено полезни. Ето някои функции, които да търсите:

 • Магнитни основи
 • Въртящи се стойки
 • Проследяване на движение
 • Безплатно пространство за съхранение в cloud
 • Резервни батерии
 • SD карта
 • Двупосочно аудио
 • Възможност за свързване с Amazon Alexa, Apple HomeKit или Google Assistant
 • Пряко предаване онлайн
 • Мобилни приложения
 • Цветно нощно виждане
 • Разпознаване на лица
 • Професионален мониторинг