Изкупуване на компютри и лаптопи

1. Фирма PCLIFE изкупува или приема за скрап работеща или неработеща компютърна техника. За повече информация може да се свържете с нас.

2. Фирма PCLIFE ви дава възможност да върнете старият си компютър или лаптоп и в замяна  да получите ваучер  за пазаруване от нашия магазин .

Вредата от електронния отпадък

 

Електронният отпадък може да бъде много опасен за околната флора и фауна защото е токсичен, а като избягвате да допринасяте към натрупването му, давате своя принос, макар и минимален, за опазване чистотата на природата.

 

 

Знаете ли какъв е размерът на този вид замърсяване?

 

Потресаващите 53 милиона тона електронни отпадъци се изхвърлят всяка година в световен мащаб, като това е 5% от масата на сметта по цялата планета.

Чудите се откъде се натрупват толкова огромни количества технологичен боклук?

Освен от компютри, сметищата се запълват от използвани монитори и телевизори, от охлаждащите компоненти на хладилници и климатици, от бяла техника, а особено много в последно време от телефони и таблети.

 

 

Когато се обърнете към компания за изкупуване на лаптопи, десктоп компютри и друг вид техника, това облекчава природата. Ефектът на индивидуалния пример вероятно е минимален, но ако той бъде последван от втори и трети потребител, а те от своя страна също намират последователи в този модел на мислене, това неминуемо ще даде своите позитиви в обозримото бъдеще.

 

 

Ресурс за рециклиране

 

Освен това, дава ресурс на технологичните компании, които рециклират електронните компоненти. За крайния потребител е трудно да направи директен контакт с производителите, заинтересовани от използването на този вид вторична суровина. Докато онлайн компютърните магазини, които се занимават и с изкупуване на офис техника и употребявано компютърно оборудване, знаят в каква посока да пренасочат компонентите за рециклиране, ако не ги използват за собствените си цели.

 

Ако не сте наясно как се осъществява процесът на изкупуване на компютри или други електронни устройства, свържете се с екипа на PCLife, за да ни обясните какъв вид техника искате да ни предадете, грижейки се за природата.

 

Източник на изображенията: Make Resources Count - Campaign by The European Environmental Bureau