Корпоративно изкупуване на употребявана компютърна техника със сертифицирано изтриване на данните .

Искате ли да се освободите от ненужно IT и офис оборудване? PCLIFE предлага изкупуване на компютърна техника и сертифицирано изтриване на информацията от дисковете.

ITAD - е бизнес за рециклиране, повторно предназначение, ремонт или препродажба на остаряло, или нежелано оборудване по безопасен за околната среда и отговорен начин.


ITAD компаниите са специализирани в процесите, свързани с рециклиране или ремаркетинг на IT активи.


01. Транспорт

Вашата техника, макар и стара е ценна, затова ние може да организираме сигурно, добро опаковане и безопасно транспортиране от вашия адрес до нашия склад. Другият вариант е използването на услугите на куриерски фирми.


02. Опис на активи

При получване в склада ни, активите се въвеждат в нашата персонализирана ERP система като за всеки артикул се генерира уникален идентификационен номер заедно със серийният номер,марката и моделът. Така ние гарантираме пълна отчетност на получената техника.


03. Унищожаване на данни (изтриване на данни или физическо унищожаване)

Въз основа на изискванията на вашата компания ние можем да изтриeм данните сигурно чрез сертифициран софтуер, извършено съгласно най-високите стандарти за киберсигурност, или да изтрием и унищожим физически  вашите твърди дискове или оборудване, носещо данни. И в двата случая  предоставяме доказателство, подлежащо на проверка, че вашите данни са били унищожени професионално - завинаги , без възможност за възстановяване на информацията. 


04. Оценка (Повторна употреба или рециклиране)

За да се увеличи максимално възвръщаемостта на изчистеното от данни оборудване, PCLife разделя техниката на такава, която може да бъде повторно използвана  и на обикновени електронни отпадъци за рециклиране.


05. Обновяване

Техниката с потенциал за повторно използване се подлага на процес на обновяване, който включва почистване, профилактика, ъпгрейд и тест .Така ние гарантираме ,че обновенната техника ще отговяра на най-високи стандартни за качество.


06. Ремаркетиране

Изградената търговска мрежа на PCLife позволява употребяваната електроника да бъде успешно ремаркетирана чрез множество канали, включително търговия на едро, електронна търговия или директно към потребителите. Друг вариант е да дарите обновената техника на благотворителни организации или да раздадете на вашите служители като премия.