Разлики между Windows 10 Home и Windows 10 Pro

Функция Windows 10 Home Windows 10 Pro

Windows Hello

Като използва разпознаване на лице, пръстов отпечатък или ПИН, Windows Hello е бърз и сигурен начин за отключване на съвместимите ви с Windows устройства без парола.

+ +

Шифроване на устройства  

Шифроването на устройства е достъпно в широка гама устройства с Windows и помага за защитата на вашите данни чрез шифроването му. Ако включите шифроването на устройство, само упълномощени лица ще имат достъп до вашето устройство и данни. 

+ +

Защитна стена и защита на мрежата

Вашето устройство с Windows разполага с цялостни вградени функции за защита, включващи защитна стена и интернет защити за подпомагане на предпазването от вируси, злонамерен софтуер и рансъмуер.

+ +

Интернет защита

Контролът на браузър и приложения в защита на Windows предоставя настройките за Windows Defender SmartScreen, която помага за защитата на вашето устройство от потенциално опасни приложения, файлове, уеб сайтове и изтеглени файлове.

+ +

Родителски контрол/защита

Управлявайте времето на екрана, ограничете достъпа до съдържание за пълнолетни, контролирайте онлайн покупките, когато свържете акаунтите в Microsoft на семейството си, и проверявайте дали устройствата на семейството са защитени и актуализирани.

+ +

Защитено зареждане

Защитеното зареждане предотвратява зареждането на злонамерени софтуерни приложения и неупълномощени операционни системи по време на процеса на стартиране на системата.

+ +

Шифроване на устройства с BitLocker3

Ако устройството ви бъде загубено или откраднато, BitLocker и BitLocker To Go ще заключат всичко, така че никой друг да не може да получи достъп до вашите системи или данни.

- +

Защита на информацията в Windows (WIP)

WIP помага за предпазване от потенциално изтичане на данни, без да влияе на работата на служителите. WIP също така помага за защита на корпоративните приложения и данни срещу случайни течове на данни на корпоративни устройства и персонални устройства, които служителите носят на работа, без да се изискват промени във вашата среда или други приложения.

- +

Windows Defender Antivirus

Windows Defender Antivirus използва силата на облака, широката оптика, машинното обучение и анализа на поведението, за да предпази вашите устройства от нововъзникващи, усъвършенствани заплахи.

+ +

Цифрово перо и докосване

Съзавайте бележки, навигирайте, рисувайте, драскайте, редактирайте и създавайте. Подобрете това, което правите, с цифрово перо.

+ +

Microsoft Edge

Получете по-бързо сърфиранеи по-добър живот на батерията във вашите устройства с Microsoft Edge – браузърът, създаден за Windows 10.

+ +

Режим за пестене на батерията

Удължете живота на батерията чрез ограничаване на активността във фонов режим и насочените известия.

+ +

Мобилност

Получете незабавен достъп до текстовете и снимките на телефона си с Android на своя компютър или свържете своя iPhone за безпроблемно изживяване при сърфиране, използване на календар и приложения.

+ +

Управление на мобилни устройства

Управлението на мобилни устройства (MDM) на Windows 10 осигурява алтернатива на традиционните процеси за управление от компютър: може да преминете към управление, базирано в облака, с вашето собствено темпо.

- +

Групови правила

Управлявайте компютри, потребителски акаунти и групи и получавайте лесен достъп до файлове и принтери, като сдвоите Windows 10 Pro и Windows Server.** Можете дори да зададете конкретни правила за защита и работа в мрежа за потребителите и устройствата.

- +

Enterprise State Roaming с Azure

Наличен за всяка организация с лиценз Azure AD Premium или Enterprise Mobility + Security (EMS), Enterprise State Roaming предоставя на потребителите уникално преживяване на техните устройства с Windows и намалява времето, необходимо за конфигуриране на ново устройство.

- +

Магазин на Microsoft за бизнес

Вашето място за намиране, управление и разпространение на приложения към устройства с Windows 10 в голямо количество.

- +

Назначен достъп

С назначен достъп устройства с Windows 10 Pro работят с различни приложения в зависимост от потребителя и поддържат индивидуалните самоличности отделни и защитени.

- +

Динамично осигуряване

С динамичното осигуряване може да извадите нов компютър от кутията, да го включите и да го трансформирате в продуктивно устройство за организация с минимално време и усилия.

- +

Windows Update за бизнеса

Windows Update за бизнеса може да помогне на бизнесите да намалят разходите за управление, да осигури контрол над внедряването на актуализации, да позволи по-ефикасното доставяне на актуализации и да предостави достъп до най-новите иновации от Microsoft.

- +

Настройване на павилионен режим

Конфигурирайте устройство в павилионен режим по много лесен начин. Може да направите това локално на устройството или дистанционно, като използвате управлението на мобилни устройства.

- +

Поддръжка за Active Directory

Присъединяване към домейн + групови правила: Персоналът по ИТ лесно може да управлява компютри, потребителски акаунти, групи и правила за защита и да получава лесен достъп до файлове и принтери, когато сдвоите Windows 10 Pro и Windows Server.** Можете дори да зададете конкретни правила за защита и работа в мрежа за потребителите и устройствата.

- +

Поддръжка за Azure Active Directory

Служителите може да използват едни данни за влизане в Windows 10, Microsoft 365*** и други услуги на Microsoft, което прави данните за влизане и паролите по-лесни за управление. Споделените данни за влизане работят на компютри, таблети и телефони с минимална необходимост от включване на персонала по ИТ.

- +

Фирма PCLife предлага към всеки компютър и лаптоп втора ръка Windows 10 Home или Pro на конкурентна цена.