Всеки компютър, лаптоп, таблет или ПОС система  може да се закупи с легален  Windows 10 / 11 Home или Windows 10 / 11 Pro на атрактивни цени.

Няма намерени резултати от търсените продукти

Трябва ли да купя настолен компютър с Windows 10 или е по-добре без операционна система?

Когато сглобяваме компютър част по част, най-често инсталираме сами операционната система. Въпреки това, когато купуваме нов компютър, най-често установяваме, че той вече идва с инсталирана по подразбиране операционна система и обикновено това е Windows 10.

Купувайки настолни компютри с Windows 10 операционна система, трябва само да го свържете у дома, да го включите и след като завършите лесните първоначални стъпки и конфигурация, можете да започнете да използвате компютъра. Това може да има своите предимства и недостатъци, в зависимост от различните гледни точки и какво за вас има по-голямо значение.

И именно затова, сега ще разгледаме и двете възможности и заедно ще открием коя от двете ще бъде най-по-добрият вариант – компютри втора ръка с Windows или такива без операционна система.

Предимства и недостатъци от настолни компютри втора ръка с Windows 10

Windows, както вече знаем, е платена операционна система. И следователно по един или друг начин ще трябва да бъде платено за използването й. Разбира се, докато лицензът често може да има цена, която варира между 150 и 250 евро (в зависимост от това дали се избира Home или Pro вариант), то лицензите за производители са с много по-ниска цена, въпреки че разликата е, че това понякога носи със себе си минуси, които ще разгледаме по-късно.

Най-хубавото при този тип системи е, че те са готови за употреба. Няма да губите време в изтегляне на Windows, създаване на USB, инсталиране, изтегляне на драйвери и т.н. Просто включвате вашия настолен компютър с Windows 10 и само след няколко минути можете да започнете да работите с него. Това е идеално за потребители, които нямат много опит и не искат да се занимават с по-сложни за тях дейности.

По някакъв начин плащате премия за лиценза и за „стартирането“ на оборудването. Освен това, след като лицензът е включен в оборудването, няма да се налага да се притеснявате че ще плащате отново. Ще имате право да използвате компютъра неограничено и дори да инсталирате всички актуализации, които излизат: например можете да преминете от Windows 10 на Windows 11, безплатно.

От друга страна, компютър втора ръка с инсталиран Windows обикновено е по-скъп от компютър без него, тъй като се плаща лиценза. В зависимост от лаптопа или компютъра, който избирате, разликата може да бъде осезаема. Така че, ако изберете да закупите компютър втора ръка без Windows, можете да спестите пари или да използвате тази разлика, за да изберете по-добри компоненти за компютъра и след това да инсталирате системата сами.

Защо да избера настолни компютри с Windows 10 от PCLIFE

Днес имаме шанса да пазаруваме онлайн от доста на брой магазини за техника и от онлайн платформи, предлагащи както нови настолни компютри с Windows 10, така и компютри втора употреба.

PCLife с гордост Ви съобщава, че сме оторизиран партньор на Microsoft, което е гаранция за Вас, че инсталираният софтуер е с доказан произход, оригинален и легален. Купувайки настолен компютър с Windows от нас, Вие може да започнете да го използвате от момента, в който го разопаковате!

Защо не бива да имате притеснения при покупка на употребяван компютър?

За разлика от времето преди години, когато имаше доста некоректни фирми и гаранциите, че ще попаднете на качествен настолен компютър с Windows 10 втора ръка, днес конкуренцията между фирмите е толкова голяма, че всяка една компания се стреми да спечели своите клиенти и те да останат максимално доволни от покупката.

Защо да поръчате техника от нас?

На първо място това е доста богатият избор на употребявани настолни компютри с Windows, подходящи както за дома, така и за гейминг или за офис натоварване с тежки програми като Photoshop или други.

На второ място са нашите ниски цени, които са повече от добри, имайки предвид нивото и качеството на работа, които ще получите, ако закупите втора ръка настолен компютър с легален Windows 10 от нас.

Продаваме и настолни компютри на лизинг!

Всеки един продукт в магазина, било то лаптоп, компютър или монитор втора употреба, може да бъде закупен на лизинг с потребителски кредит от TBI.

Техниката в магазин PCLife е технически тествана и работи без никакви проблеми. Нашите компютри втора ръка с Windows 10, които предлагаме, са реновирани. Това означава че сме сменили всички части, които не са работили добре, включително вентилатори, термо паста и прочие.

Освен това всички употребявани настолни компютри с Windows 10 са внимателно почистени отвътре и отвън, за да ви свършат същата работа като напълно нова машина.

Този сайт използва бисквитки