Оригинален дигитален лиценз Windows 10 / 11

Какво е лиценз за Windows 10?

Windows 10 е една от най-известните операционни системи, разработена от Microsoft. За да използвате пълноценно възможностите и функциите на Уиндоус 10, е необходимо да разполагате с валиден лицензен ключ. Лицензът за Windows 10 е документ, който потвърждава законното ви право да използвате и активирате тази операционна система.

В цифровия свят, в който живеем, цифровите лицензи са станали все по-популярни. Това важи и за Windows 10. Цифровият лиценз е електронен код, който ви позволява да активирате и използвате оригиналната копие на Windows 10 на вашия компютър. Този код се свързва с вашия компютър и ви предоставя пълен достъп до всички функции и обновления на операционната система.

Защо да купим оригинален Уиндоус 10? Предимства

Има много причини да изберете оригинална версия на Уиндоус 10 вместо нелегална или пиратска копие. Ето няколко от предимствата, които ще получите с оригинален лиценз:

  1. Легалност и съответствие: Когато купите оригинален Уиндоус 10, вие сте сигурни, че сте в съответствие с авторските права и законите за ползване на софтуер. Това ви осигурява правна защита и избягва потенциални наказателни санкции.
  2. Обновления и сигурност: Microsoft редовно осигурява актуализации и поправки за Windows 10. С оригинален лиценз вие имате достъп до всички тези обновления, които подобряват функционалността и сигурността на операционната система. Нелегалните копия обикновено не могат да получават такива обновления, което може да доведе до уязвимости и компрометиране на сигурността на вашия компютър.
  3. Поддръжка и помощ: С оригинален лиценз на Windows 10 имате достъп до официалната поддръжка на Microsoft. Ако се сблъскате с проблем или имате въпроси относно операционната система, можете да се обърнете към професионалните екипи на Microsoft за помощ и ръководство.
  4. Интеграция и съвместимост: Оригиналният Windows 10 е напълно съвместим с различни хардуерни компоненти и софтуерни приложения. Това ви дава възможността да използвате всички функции на операционната система и да се наслаждавате на безпроблемна работа с различни програми и устройства.

Къде можем да купим Windows 10 лиценз?

Microsoft предлага различни начини за закупуване на оригинален лиценз за Windows 10. Ето няколко опции:

  1. Онлайн магазин на Microsoft: Можете да закупите цифров лиценз за Windows 10 директно от официалния онлайн магазин на Microsoft. Тук ще намерите различни пакети и варианти в зависимост от вашите нужди.
  2. Авторизирани реселъри: Microsoft работи с различни партньори и авторизирани реселъри, които предлагат оригинални лицензи за Windows 10. Това може да включва компютърни магазини, онлайн платформи и други доставчици на софтуер.
  3. Предварително инсталирани компютри: Много компютърни производители предлагат предварително инсталирани компютри с оригинален лиценз за Windows 10. При закупуването на такъв компютър, вие получавате вграден лиценз, който е валиден за този конкретен модел.

Windows 10 цена - колко струва?

Цената на Windows 10 може да варира в зависимост от избраната версия и канала за закупуване. Ето няколко основни фактора, които могат да повлияят на цената:

  1. Версията на Windows 10: Microsoft предлага различни версии на Windows 10, като Home, Pro и Enterprise. Всяка от тях има различни функции и цена, като по-напредналите версии обикновено са по-скъпи.
  2. Лицензен тип: Можете да изберете между различни типове лицензи, включително лиценз за един компютър или многокомпютърен лиценз за организации. Цената може да се различава в зависимост от избрания лицензен тип.
  3. Промоции и отстъпки: Microsoft периодично предлага промоции и отстъпки за Windows 10 лицензи. Винаги е добре да проверите официалните сайтове и реселърите, за да видите дали има налични специални оферти.

В заключение, закупуването на оригинален лиценз за Windows 10 е важна стъпка към законното и безопасно ползване на операционната система. Това ви осигурява достъп до всички функции, обновления и поддръжка на Microsoft.

Независимо дали го купувате онлайн или от авторизиран реселър, инвестицията в оригинален лиценз се отразява положително на вашето изживяване с Windows 10 и сигурността на вашия компютър.

Оригинален дигитален лиценз Windows 10 home и 10 Pro с фактура и стикер

Оригинален дигитален лиценз Windows 11 home и 11 Pro с фактура и стикер

ИНСТАЛАЦИЯ

При закупуване на лаптоп или компютър с дигитален лиценз от PCLife вие ще получите напълно инсталирана операционна система Windows 10 Home / 10 Pro и Windows 11 Home / Pro.

При дигиталния лиценз вече не се налага да въвеждате ръчно символите на кода (продуктовия ключ ) - той се свързва директно към хардуера, а именно към следните компоненти:

Твърдия диск или SSD, на който е инсталирана операционната система
Идентификатор на BIOS
Процесорът
Мрежов адаптер и MAC адрес
Количеството RAM

Дигиталният лиценз се „разпространява“ към горепосоченото оборудване, което е обичайният HardwareID за работната машина. Подмяната на отделни (но не всички) елементи не води до загуба на активиране на Windows. Обаче, ако замените дънната платка (което най-често означава не само смяна на BIOS, но и инсталиране на други хардуерни компоненти), този идентификатор може вече да не е активен.

АКТИВАЦИЯ

Задължително е след като стартирате устройството /компютър или лаптоп/ да бъде свързано към интернет.

С цел подобряване работата ви с Windows, Microsoft изисква от вас да стартирате процедурата за първоначални настройки, които са: избиране на регион, език, часова зона, създаване на потребителски акаунт и парола, персонализация (даването на съгласие за получаване на съобщения, изпращане на данни, диагностики и други). Активирането става автоматично в рамките на една седмица.

ВАЖНО!

Преди активация не трябва да добавяте или подменяте HDD, SSD, RAM, CPU, никакви компоненти.

При покупка на компютър или лаптоп с оригинален дигитален лиценз Windows 10 / Windows 11 вие ще получите стикер залепен на съответното устройство и фактура.