Оригинален дигитален лиценз Windows 10 / 11

Оригинален дигитален лиценз Windows 10 home и 10 Pro с фактура и стикер

Оригинален дигитален лиценз Windows 11 home и 11 Pro с фактура и стикер

ИНСТАЛАЦИЯ

При закупуване на лаптоп или компютър с дигитален лиценз от PCLife вие ще получите напълно инсталирана операционна система Windows 10 Home / 10 Pro  и Windows 11 Home / Pro.

При дигиталния лиценз вече не се налага да въвеждате ръчно символите на кода (продуктовия ключ ) - той се свързва директно към хардуера, а именно към следните компоненти:

Твърдия диск или SSD, на който е инсталирана операционната система
Идентификатор на BIOS
Процесорът
Мрежов адаптер и MAC адрес
Количеството RAM

 

Дигиталният лиценз се „разпространява“ към горепосоченото оборудване, което е обичайният HardwareID за работната машина. Подмяната на отделни (но не всички) елементи не води до загуба на активиране на Windows. Обаче, ако замените  дънната платка (което най-често означава не само смяна на BIOS, но и инсталиране на други хардуерни компоненти), този идентификатор може да вече да не е активен.

АКТИВАЦИЯ

Задължително е след като стартирате устройството /компютър или лаптоп/ да бъде свързано към интернет.

С цел подобряване работата ви с Windows, Microsoft изисква от вас да стартирате процедурата за първоначални настройки, които са: избиране на регион, език, часова зона, създаване на потребителски акаунт и парола, персонализация (даването на съгласие за получаване на съобщения, изпращане на данни, диагностики и други). Активирането става автоматично в рамките на една седмица.

ВАЖНО!

Преди активация не трябва да добавяте или подменяте HDD, SSD, RAM, CPU, никакви компоненти.

При покупка на компютър или лаптоп с оригинален дигитален лиценз Windows 10 / Windows 11 вие ще получите стикер залепен на съответното устройство и фактура.