Сервиз

Сервиз за лаптопи и ремонт на компютри Пловдив

Уважаеми клиенти, фирма PCLIFE в град Пловдив разполага със собствен сервиз за лаптопи и компютри с отлично подготвени специалисти и база за диагностика и ремонт, както на гаранционни, така и на извънгаранционни лаптопи, компютри, компютърни модули, монитори и принтери.

Сервиз на лаптопи и компютри в Пловдив. ПС Лайф

5 причини да намете професионалист от PCLIFE за ремонта на вашия компютър или лаптоп

Когато става въпрос за ремонт на компютри и сервиз за лаптопи, повечето хора често се опитват да взимат нещата в свои ръце, като избират сами да опитат да се справят с проблема. В повечето случаи обаче този подход води до дори по-големи проблеми - особено когато проблемът е свързан с хардуера на компютъра.

Освен това много от тях нямат подходящо оборудване или пък знания как да идентифицират и отстранят проблема. В крайна сметка те или губят ценните си данни, или плащат повече, отколкото биха платили, ако бяха избрали професионалист за ремонтни услуги на лаптопи и компютри.

PCLife - Ремонт и сервиз на лаптопи и компютри гр. Пловдив, ул. Г. Трингов 1

За да сме сигурни, че сте максимално информирани, подготвихме за вас 5 ключови предимства на това да доверите своя ремонт на компютър или лаптоп на професионалист от PCLIFE.

Ето ги и тях:

 • Предотвратяване на загубата на данни

Може да се каже, че предотвратяването на загуба на данни е най-голямото предимство от получаването на услуги на професионалист. Загубата на данни не е необичайна, когато човек се опитва сам да поправи компютъра си. Например, може без да искате да форматирате устройството, съдържащо важни данни, по време на инсталирането на операционната система или да повредите хард диска, ако се опитвате да разрешите хардуерен проблем.

Професионалист ще направи така, че вашите данни да останат в безопасност след като приключат с ремонта на компютъра ви. Например, ако той е с вирус, те ще се постараят да извлекат данните от вашия хард диск и да ги прехвърлят на друг компютър. По същия начин, ако има проблем с хард диска, експертите ще се опитат да поправят устройството, за да извлекат данните от него.

Въпреки това, има много случаи, в които спасяването на вашите данни е невъзможно, така че винаги се подсигурявайте и правете копия на вашите файлове или ги пазете в облак, за да сте сигурни, че няма да изгубите всички.

 • Ефективност на разходите

Повечето хора се опитват да се справят сами с ремонта на своя компютър или лаптоп, тъй като предполагат, че професионален компютърен ремонт би струвал скъпо. Въпреки това, повечето професионалисти работят на разумни цени и всички допълнителни разходи, които могат да възникнат, биха били свързани с компоненти, които изискват ремонт или подмяна.

А ако решите да изберете варианта сами да ремонтирате своя компютър или лаптоп, може да се окаже дори по-скъпо особено когато нямате добри познания за компютърните системи, тъй като може да повредите хардуерен компонент или да извършите неправилна инсталация, което да доведе до допълнителни разходи. Понякога по-големи от тези, които бихте имали за професионалист.

 • Спестяване на време

Наемането на професионалист за ремонтни услуги на компютри може да ви спести и значително много време, тъй като те са специализирани в отстраняването на проблеми много бързо. Използването на най-добрите практики и процедури за идентифициране на причините за възникналия проблема им позволява да правят бърза и точна диагноза, което да ви спести часове, които иначе бихте прекарали в неуспешни опити за разрешаване на проблема сами. Това може да бъде особено полезно, когато имате важни задачи, свързани с училище или офис, и искате спешно компютърът ви отново да работи.

 • Опит

Специалистите, които извършват ремонти на лаптопи или компютри имат задълбочен опит в справянето с разнообразни технически проблеми. Използвайки своите умения и обширни познания, свързани с ремонтите, те са в състояние да открият и отстранят тези проблеми по най-добрия възможен начин, без да губят време. Въпреки това, все пак трябва да се уверите, че избирате професионалист, който работи в тази област от много години.

 • Уговорки за поддръжка

Повечето професионални специалисти, които извършват ремонтни услуги за компютри предлагат и договори за поддръжка, които позволяват да получавате рутинна поддръжка на компютъра си срещу номинална такса. Редовната поддръжка на вашия компютър позволява ранното идентифициране на проблемите, което помага за поддържането на вашето устройство в добро състояние и потенциално подобрява живота му. Освен това рутинната поддръжка не само помага да се сведат до минимум разходите за ремонти на компютри и лаптопи, но и гарантира, че устройството ви ще работи, когато имате най-голяма нужда от него.

И не на последно място:

В светлината на гореспоменатите предимства е съвсем ясно, че изборът на услуги от професионален компютърен техник може да бъде във вашия най-добър интерес. Всъщност, това са само няколко причини, поради които трябва да изберете професионалист за ремонта на своя компютър или лаптоп.

Има и други множество предимства да се противопоставите на желанието да поправите нещата сами и да оставите професионалист да се грижи за вашия лаптоп или компютър. Така че следващия път, когато се сблъскате с проблем с компютъра си, не забравяйте да потърсите помощ от професионалист.

PCLIFE - Най - големия сервиз за ремонт на компютри и лаптопи в гр. Пловдив

Последователност на сервизното обслужване на лаптопи и компютри

Всеки ремонт на лаптопи и компютри в сервиза на PCLIFE в Пловдив се извършва в следния ред:

 • Устройството се доставя в сервиза ни за лаптопи и компютри в град Пловдив от клиента или упълномощено от него лице в пълна окомплектовка, без видими външни дефекти и придружаващата го гаранционна карта. 

 • Клиентът попълва предоставената му от служител на фирмата сервизна форма, в която описва съответните оплаквания от своето устройство. 

 • Сервизен техник извършва съответния ремонт на лаптоп, компютър или друга техника, определя се цена за ремонта (ако има такава) или се издава препоръка за подмяна. 
 • Устройството се предава на клиента (или упълномощеното от него лице), само при предоставяне на гаранционна карта от страна на клиената.

 Срокове на ремонт на лаптопи, компютри, принтери и друга техника в сервиз на PCLIFE:

 • Софтуерни ремонти – се преключват в рамките на същият ден – в нашите офиси или на място при клиента.

 • Гаранционни хардуерни ремонти в сервиз за компютри и лаптопи – отнемат 1-2 работни дни.

 • Извънгаранционни хардуерни ремонти на лаптопи, компютри, монитори, принтери и др. – от 1 до 3 работни дни.
 • Тежки гаранционни или извънгаранционни ремонти (при поръчка на части) – до 5 работни дни.

ВАЖНО: при необходимост или непредвидено забавяне поради сервиз – предоставяме безплатно оборотна техника (лаптоп, компютър, принтер и т.н.) 
Всеки отремонтиран продукт получава 1 месец гаранция за извършения ремонт.