Таблети втора ръка

Таблетът е сред съвременните технологични джаджи, които заемат важно място в ежедневието на всеки един от нас. Ползите от него са ясни, както по отношение на работата ни, така и при използването му за развлечения. Въпреки че ценовият спектър, в който се предлагат таблетите днес, е сравнително достъпен, има ценови клас таблети, които малцина биха могли да си позволят. С цел да бъдем максимално полезни за нашите клиенти ви представяме 3 ситуации, при които покупката на таблети втора ръка би била отлично решение.

Таблети втора употреба са отлично решение за бизнеса

Таблетът е компактният и удобен израз на познатия ни телефон и компютър в едно, а моделите на Apple са сред идеалните устройства за работа. Чисто нов Ipad в момента се предлага на доста висока цена. Ето защо ipad втора ръка е един от най-търсените на пазара модел, който успешно се интегрира в бизнес средите.

Висококачественият дисплей с Full HD резолюция, който предлагат качествените таблети втора ръка, осигурява нужния комфорт по време на работа. С него удобно можете да преглеждате и редактирате фирмени документи, пощенската си кутия или да провеждате видео конферентни разговори. Лек, компактен, с отличен дизайн – все характеристики, които отличават iPad

От различните модификации, най-търсен е компактния 10-инчов екран. Ако често ви се налага да пътувате, един 10-инчов таблет втора ръка ще се превърне във ваш пръв асистент и бизнес помощник – той лесно може да бъде пренасян и използван навсякъде - доста по-практична възможност от употребата на голям и тежък лаптоп, например. Действително предлаганите от PCLife лаптопи втора ръка могат да ви осигурят тази мобилност на добра цена, но грижата за тях по време на пренос е една идея повече, отколкото при предлаганите от нас таблети втора ръка.

Таблет втора употреба като подарък за детето

Когато става въпрос за покупка на таблет за детето, родителите често се колебаят между нови или употребявани таблети. Спорен е въпросът обаче доколко покупката на нов първи таблет за детето, независимо от цената, е разумно решение. Изхождайки от факта, че децата често са невнимателни с използваните от тях играчки, а новия си таблет детето ще приема преди всичко като средство за забавление, таблет втора ръка би било удачно решение. В случай че сте похарчили сериозна сума, за да направите подарък чисто нов таблет, едно изпускане ще ви излезе доста скъпо. Ако се спрете на евтини таблети втора ръка, дори и вследствие на ползването му той да бъде повреден, загубата няма да е в същия размер.

Употребявани таблети са чудесен избор за свободното време

Тук изборът се основава главно на фактора цена и удобен размер на екрана. С покупката на широкоекранен таблет втора ръка с дисплей от 10 инча можете да се насладите на максимума от игри и видео, да правите фотографии и клипове или да сърфирате в интернет. Нашите таблети втора ръка са на ниски цени, като по отношение на параметри не отстъпват на чисто новите си аналози. Търсейки таблет за забавление през свободното си време, можете да се доверите на лицензиран търговец на таблети втора употреба с гаранция, какъвто сме ние в PCLife.

Вече имате таблет, но се нуждаете от още нещо? Разгледайте предлаганите от нас аксесоари за Apple таблети и телефони.

Неща, които трябва да знаете, преди да закупите таблет втора употреба онлайн

Обмисляте ли да закупите таблет втора употреба? Ако да, то значи сте попаднали на правилното място, тъй като именно тук ще прочетете всичко, което трябва да знаете и имате предвид преди да закупите таблет втора употреба онлайн. Тези съвети могат да ви помогнат да направите експертен избор и да си спестите много неприятности от грешни избори.

Разликата между лаптопи, компютри и смартфони по отношение на размера и функционалността се запълва от таблетите. С други думи, може да се каже, че действат като мост между отделните технологии. Те са чудесни за имейли, за сърфиране в интернет и при пътувания. Много от нас също използват таблетите като преносима платформа за игри.

Тези устройства са заместител на лаптопите, когато не се изисква висока производителност. А с тази статия разглеждаме ключовите спецификации и функции, които трябва да имате предвид, преди да закупите таблет втора употреба.

Защо да закупите таблет втора употреба?

  • Цена

Това, разбира се, е ясно. Не е необходимо и да се задълбава. Цената на таблетите втора употреба е много по-ниска.

  • Намаляване на отпадъци от този вид

Повечето от нашето използвано ИТ оборудване или таблети втора ръка завършват на сметището, така че когато купувате техника втора употреба, вие имате две много водещи предимства – спестявате пари и опазвате околната среда.

  • Размер и тежест

Таблетите са проектирани да бъдат мобилни. Съответно, трябва да вземете предвид размера и теглото на таблетите втора ръка, преди да закупите. В някои случаи ще се налага да държите таблета си за по-дълго време, така че не препоръчваме устройството да е твърде тежко или неудобно.

Колкото по-лек е таблетът, толкова по-добре. Все пак това не трябва да прави компромис с издръжливостта в случай, че таблетът бъде изпуснат. Размерите също са ключови, тъй като размерът определя как устройството пасва в ръцете ви и колко е удобно за пренасяне. Например, тежък и широк таблет може да е предизвикателство за носене.

Обикновено таблетите се предлагат в три размера, 7”, 8” и 9” инча. Докато 7-инчовият таблет е подходящ за хора, които често пътуват и които често избират да четат в движение. Незначително обемният 9-инчов таблет осигурява по-богато игрово и видео изживяване. Това са популярните платформи за гласови разговори и за създаване и редактиране на документи.

В същото време 8-инчовият таблет предлага баланс между преносимост и функционалност. По отношение на съотношението таблетите със съотношение 4:3 са по-подходящи за четене на електронни книги, докато съотношенията 16:9 и 16:10 работят по-добре за игри и филми.

  • Дисплей и резолюция

Внимателно проверете дисплея и се уверете, че няма пукнатини. Сензорният екран трябва да работи перфектно. Не трябва да има прекъсвания или пропуснати докосвания. Ако сензорният екран показва проблеми, тогава не трябва да купувате устройството. Има някои тестове на дисплея, които можете да изпълните, за да сте сигурни, че той все още работи изрядно.

Важно е да мислите и за дисплея при закупуване, тъй като проблеми със сензорните екрани често са причина за продажба. Не би било добре да закупите използват таблет само за да разберете по-късно, че те не работят както трябва.

  • Устройството на таблета втора ръка

Трябва внимателно да проверявате целия вид на таблета и да проверявате за драскотини, следи от падане на цвета на устройството, както и други нередности. Има разлика между използван таблет втора употреба и таблет, с който е злоупотребявано.

Ако има вдлъбнатини или пукнатини в тялото на таблета, това означава, че устройството е падало. Противно на това, което продавачът може да се наложи да каже, това падане мжое сериозно да навреди на работата на устройството. В резултат на това трябва да получите отстъпка; в противен случай изобщо не си струва да закупувате устройството. Във ваша полза е.

  • Операционната система на таблета

Няма да навлизаме в дебата Android срещу iOS. Вие сами трябва да обмислите добре, преди да търсите на пазара таблет без ясна представа за предпочитаната операционна система. Независимо коя система купувате, трябва да отделите време и да се уверите, че устройството работи с най-новата възможна версия.

Докато го правите, вижте дали има и вируси. Това може да попречи на вашето потребителско изживяване, затова сканирайте цялото устройство и потвърдете, че е чисто.

Освен това, елиминирайте безполезните приложения и продуктите, от които нямате нужда, защото така или иначе няма да ги използвате, така че защо да ги имате? Почистете цялото устройство и го форматирайте. Ето така можете да си купите таблет втора употреба!

  • Свързвания с мрежи

Тъй като таблетите са мобилни устройства, тяхната способност да се свързват с отделните мрежи е много важно. За таблетите има два вида свързаност: Wi-Fi и клетъчна или безжична.

Wi-Fi свързването е просто, тъй като може да бъде с лесен достъп до локални Wi-Fi мрежи. Тук има значение кои видове Wi-Fi поддържа таблетът. Всеки таблет трябва да поддържа 802.11n. Най-добрият вариант е да поддържа както 2,4 GHz, така и 5 GHz радио ленти.

Клетъчното свързване (свързване с мобилни оператори) може да бъде малко по-сложно. Трябва да вземете предвид операторите, покритието, договорните тарифи и дали е съвместим с 3G, 4G или 5G мрежи. Тъй като 3G вече не е актуална, трябва да изберете таблет втора употреба, който поддържа 4g или 5g. Bluetooth също се използва и за локални peer-to-peer връзки между таблети или за допълнителни устройства, например клавиатура.

Разширяемо съхранение на използвания таблет

Като се има предвид, че с такъв таблет правите инвестиция, има големи шансове да планирате да използвате това устройство за години напред. Таблетът трябва да разполага с разширяема памет.

Не можете да направите много за вътрешната памет; можете да управлявате само вашите данни и приложения. Но трябва да потърсите опция за разширяване на хранилището по някакъв начин в бъдеще.

Разширяемото съхранение помага за удължаване на живота на устройството. Имайте го предвид следващия път, когато решите да се доверите на онлайн пазаруване на използвани таблети.