Всичко необходимо, за да започнете да копаете сега.

Повярвахте ли, когато някои побързаха да обявят криптовалутите за залязващи? Подобни теории вече са оборени, а водещи технологични умове обявиха блокчейн технологията за пътя към бъдещето.Изгодно ли е отново да се копаят биткойни - така, както беше до края на 2017 г.?

Да, стига да си поставите реалистични цели и да си набавите адекватно оборудване.

Магазин PC Life предлага всичко необходимо, за да стартирате с cryptomining-а и ваша собствена копачка за биткойни, особено ако се стремите да тръгнете премерено, а не с голямата кошница. В менюто ще намерите всички компоненти, нужни за конфигурирането на домашно базирана система от mining ригове. Щом проявявате интерес към копаенето на криптовалути, вероятно сте чували за мощните ASIC платформи, които са създадени да работят с голям  и интензитет капацитет. За начинаещ в крипто нишата такава инвестиция от няколко хиляди лева може би не е най-доброто решение, когато още не са усвоени тънкостите на занаята.

Използваните вече години наред видео или графични карти продължават да вършат своята работа. Освен тях, в PC Life ще намерите и всички други компоненти на miner-а. От ключово значение е да изберете качествена дънна платка, която да има възможност да работи на висок капацитет. Налице са няколко вида motherboards, които поддържат до 6 GPU (графични процесори) едновременно. Естествено, самият компютърен процесор трябва да бъде също достатъчно мощен, за да издържи на тази натовареност, която изисква хеширането на алгоритмите. И съответно  RAM паметта е задължително да бъде повече от тази на работния ви лаптоп.

Има още редица компоненти, които играят важна роля за ефективната работа на вашето mining оборудване. Сървърното захранване трябва да бъде с висока мощност и капацитет да издържи сериозни натоварвания, каквито са тези при RIG системите за криптовалути. Продуктите на HP в каталога са надеждни и проверени. Когато пък имате машина или конфигурация със сериозна консумация на електричество и голям интензитет, то и охлаждането на цялата система е от ключово значение. Оформянето на подходяща рамка за набора от видеокарти, както и прибавянето на задължителните вентилатори са от съществено значение и за ефективността, и за сигурността на cryptomining процеса.

Не подценявайте и малките детайли, които обаче осъществяват така важните връзки между компонентите. Дори и един ненадежден кабел може да срине всичко, което сте инвестирали в машини за биткойни. Преходните платки и конекторите осигуряват синхронизацията на цялата система за копаене на криптовалути.

Разбира се, конфигурирането на вашия miner / система от ригове е индивидуално, като параметрите по него зависят и от възможностите ви, и от целите, които сте си поставяли. Не импровизирайте, а попитайте за консултация опитен компютърен специалист при създаването на домашна копачка за биткойни и други криптовалути.

Този сайт използва бисквитки