Сериите Dell Precision и Dell Optiplex - отлични компютри за работа и гейминг!

Мобилността и свободата на лаптопите е все по-предпочитана напоследък, но това в никакъв случай не означава, че стационарните компютри са отживелица - напротив, те продължават да се използват от милиони хора по света, независимо дали с професионална насоченост, или за лична употреба вкъщи.

И в двата варианта можем да откроим линиите на един от технологичните лидери на планетата Dell. На пазара на употребяваната компютърна техника продуктите от сериите Dell Precision и Dell Optiplex са сред най-надеждните и добре работещи десктопи, поради което продължават да се търсят както за дома, така и за офиса.

Dell Precision - работна станция за архитекти и дизайнери. И не само за тях

Тази серия поначало е създадена за бизнес цели. Компютрите са от висок клас, като в последните години в по-голяма степен се набляга на лаптопите. Но класическият Dell Precision е настолна машина или по-точно казано - работна станция, разработена и предназначена на първо място за архитекти, CAD професионалисти, както и за графични дизайнери. Дори и по-старите модели от тази линии са разработени с хай-енд процесори и графични карти, което гарантира безупречната им работа и в съвременните условия.

DELL PRECISION T3610 – Модел в АКЦИЯ!

 

Когато говорим за работна станция, само по себе си това означава високо ниво на хардуерното оборудване, но не единствено това. При моделите на Dell Precision като T5610 например машината е сертифицирана да работи с тясно специализирани програми, сред които е задължително да споменем следните:

 

  • Autodesk Revit и Autodesk Inventor 3D CAD
  • PTC Creo
  • Dassault Systèmes CATIA
  • Pro / ENGINEER Wildfire 4.0

Дори и по-старите версии от тази линия могат да бъдат надградени сравнително лесно. Работната станция дава възможност за монтаж на втори процесор, както и за добавяне на допълнителна RAM памет и хард диск.

Dell Precision за гейминг

В PCLife сме помислили и за вас – геймъри! Сглобихме конфигурации, които да осигуряват както супер бързина, така и страхотна графика.

Например:

Dell Precision T5610 с добавена видео карта SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5 – виж тук.

или

Dell Precision T1650 с видео карта Zotac GTX 660 2GB 192-bit GDDR5 – виж тук.

 

Dell Optiplex - огромно разнообразие от възможности за всеки

 

Датираща още от 1993 г., серията Dell OptiPlex продължава да се радва на огромен интерес и до ден-днешен. Компютрите от тази линия могат да варират в изключително широк диапазон по отношение на хардуерните конфигурации. OptiPlex са бизнес ориентирани машини (както настолните, така и преносимите), но могат с необходимото ниво на оборудване или с леко надграждане да бъдат използвани и като геймърски платформи.

DELL OPTIPLEX 7040 MICRO – с безплатна доставка за 1 ден!

Потребителите продължават да търсят дори и по-старите подсерии именно заради разнообразието. Dell OptiPlex дават възможност за персонализация на машината според собствените нужди и възможности. Като размер компютърът може да варира от микро бокс до масивна работна станция. Това зависи от вашите предпочитания и дава още едно предимство на серията - вариантите за избор на кутии, които могат да съберат хардуера, са много. Високото качество на изработка обещава дълъг живот, гарантирано и от компоненти, при които са използвани най-добрите възможни елементи и материали.

 

Десктопите Dell OptiPlex дават възможност за надграждане и за добавяне на оперативна памет. Най-често тези машини са с RAM от 8 или 16 GB, но има начин да се увеличи, ако се търси още по-добра работа при интензивна натовареност. И не на последно място, цената на продуктите от тази серия е изключително добра за бизнес ориентирани компютри.

Предимства на сериите компютри Dell

Трайното присъствие на Dell като един от световните лидери във високите технологии не се дължи само на маркетинг.

ВИЖ ВСИЧКИ КОМПЮТРИ DELL ВТОРА РЪКА В PCLIFE

 

Компютрите с тази марка се характеризират с отлично качество на изработка, при което са използвани най-добрите компоненти, а това, от своя страна, гарантира издръжливост и дълъг живот на машината. Дори и години след първата си поява на пазара, продуктите от сериите Dell Precision и Dell OptiPlex продължават да работят безупречно и на високо ниво. А освен това има възможност за сравнително лесен ъпгрейд, когато се налага подмяна или добавяне на процесор, RAM памет, хард диск и други.