Къде да продам стария си лаптоп? Продай своя стар компютър изгодно!

Всеки от нас си е задавал въпроса “Къде да си продам стария компютър?”, когато иска да се отърве от ненужна техника и се чуди дали е възможно и да получи прилична сума насреща. За да се намери оптимално решение, отправната точка е дали искате да продадете добре работеща машина, или компютър, който вече не функционира оптимално и трябва да се ремонтира или да се продаде на части.

Цената при изкупуване на компютри зависи от възрастта им

Трудно ще вземете кой знае какви пари за лаптопи или десктопи, които са по-стари от 7-8 години. Просто такива машини са морално и технологично остарели, на практика не подлежат на реновация или ъпгрейд. Някои фирми, които се занимават с изкупуване на стара компютърна техника, дори не искат да чуят, когато стане дума за продукт на повече от 5 години.

Какви са вариантите и местата за продажба?

Ако стария ви лаптоп вече е ненужен и се питате къде да го продадете по-изгодно, вижте нашите предложения:

  • Пуснете обява в интернет:
    • Фейсбук Marketplace и вашата собствена стена – напълно безплатно може да пуснете обява във Facebook Marketplace като е добре в описанието да сложите много подробна информация и хубави снимки от всички страни и на всички входове и букси. Пуснете пост и на собствената си стена – може някой от приятелите ви точно сега да търси да закупи лаптоп, а вие да не знаете.
    • Базар.бг, ОЛХ и pozvanete.bg – в последно време потребителите на двата сайта споделят, че в bazar.bg е по-вероятно да продадете бързо имуществото си.
    • Публикувайте тема в някой от най-посещаваните компютърни форуми, като например: hardwarebg.com/forum ; kaldata.com/forums/classifieds/ ; sofiacomputers.net/forum/
  • Изтъргувайте компютъра си на части. Така може да спечелите дори повече, стига компонентите да са в добро състояние и самите вие да сте наясно какво продавате. Имайте предвид, че потенциалните купувачи не са наивни, а особено ако продавате цял компютър, ще поискат да го тестват, преди да ви платят.
  • Продайте го в център за изкупуване на лаптопи – в PCLife също предлагаме на клиентите си възможността да изкупим техния стар лаптоп, десктоп компютър или монитор. В PCLife имаме гъвкав подход в това отношение, като приемаме както работещи машини, така и такива, които на практика вече трябва да отидат за скрап. Свържете се с нас по телефон, за да разберете подробностите за услугата, или посетете страница ИЗКУПУВАНЕ НА ЛАПТОПИ.

При някои компютри в един момент наистина няма друг изход, освен да бъдат рециклирани. Фирмите са готови да изкупуват употребявани лаптопи само заради ценните елементи, които се съдържат в тях. Голяма част от хардуера е стомана, алуминий и пластмаса, но също така има и благородни метали като злато, сребро, платина и паладий, а освен това и специални химични елементи като кобалт, индий и антимон.

В никакъв случай не изхвърляйте стария компютър на боклука!

Първо, няма да получите в замяна нищо, ако решите да изхвърлите непотребния лаптоп в контейнера. Колкото и малко пари да ви предлагат при изкупуване на скрап, все ще бъдат повече от нула.

Но най-важното е, че изхвърлянето на употребявана техника сред битовите отпадъци е опасно и вредно за околната среда и животните. Някои от химичните елементи са токсични - кадмий, живак, олово.

Попадайки на сметището, тези елементи рано или късно ще попаднат и в земята, а от там нататък може дори да се окажат в зеленчуците, които купуваме от магазина, в реката, от която пият животни, а рибари ловят риба, в ръцете на деца и т.н.

Природата около нас е зарината от електронни отпадъци, не допринасяйте към утвърждаването на тези тенденция!

Този сайт използва бисквитки