Какво представляват тъчскрийн мониторите?

Тъчскрийн мониторът е монитор, който има вградена технология за разпознаване на докосвания, което позволява на потребителите да управляват компютъра си, чрез докосване на екрана вместо да използват мишка и клавиатура.

Тъчскрийн мониторите могат да бъдат капацитивни, резистивни, инфрачервени или оптични.

  1. Капацитивните монитори с тъчскрийн работят чрез измерване на електрическото поле между екрана и пръста на потребителя.
  2. Резистивните модели се състоят от два слоя, които се допират един с друг, когато потребителят натисне екрана.
  3. Инфрачервените тъчскрийн монитори използват инфрачервено светлинно излъчване, за да засечат докосванията на потребителя.
  4. Оптичните монитори с тъчскрийн се състоят от два слоя, които се допират един с друг, като при резистивните, но се използва оптична технология, за да засече докосването.

Тъчскрийн мониторите са идеални за приложения, които изискват по-бърз и лесен начин на управление, като например в образованието, медицината, търговията и т.н. Те могат да бъдат използвани и за забавление, като игри или мултимедийни приложения.

Тъй като тъчскрийн мониторите имат специални технологии за разпознаване на докосвания, те могат да бъдат по-скъпи от обикновените монитори. Освен това, изискват по-често почистване на екрана, за да се запази точността на разпознаване на докосванията.

Откъде да купим качествени touch screen монитори?

Ако търсите безупречно работещ тъчскрийн монитор втора ръка, то сте попаднали на точното място. PCLife предлага отлични решения, които представляват възможно най-доброто съотношение на цена и качество touch screen сегмента на пазара на употребявана техника.

Използването на ПОС терминал в търговските обекти, в пунктовете на куриерските фирми, в онлайн магазините и на ред други места вече е на практика неизменно за всеки бизнес, свързан с изброените дейности. В такъв случай използването на монитор с тъч скрийн става задължително.

Има и други видове дисплеи, при които въвеждането става само чрез компютъра или с външна клавиатура. Но с тъчскрийн монитор работата е много по-удобна и лесна, а това не изключва добавянето и на друг вид периферия при необходимост. С едно докосване добавяте продукт или коригирате това, което е необходимо.

18 и 19-инчови тъчскрийн монитори, за да виждате всичко с един поглед

ELO ET2002L - Touchscreen монитори втора ръкаОсвен комфорта при работа, ключов фактор при използване на touch screen монитор е гарантирано добрата видимост. В каталога на PCLife предлагаме дисплеи за свързване с ПОС терминал за магазин с размер от 19,5 инча. Такъв размер на диагонала на екрана се смята за достатъчно голям, за да можете да виждате безпроблемно всички данни и информационни елементи. Резолюцията на картината също е от съществено значение, като при нас няма да откриете монитор с тъч скрийн под 1024 на 768 пиксела, а при някои модели широчината на екрана достига до 1920 пиксела.

 

Предлагаме touch screen монитори Wincor и ELO

При работа с ПОС устройство продуктите на Wincor и ELO са сред най-предпочитаните. Затова ви предлагаме широка гама touch screen монитори на тези производители, тъй като знаем, че дори и употребявани няколко години, те продължават да изпълняват безупречно своите функции дори при засилена експлоатация.

Ако имате работещ ПОС терминал, но досега сте използвали друг тип екран, то проверете с какъв стандарт на свързване работи вашето устройство. На практика, всеки тъч монитор в листата на PCLife има възможност за свързване с USB и VGA. При някои модели са налични също DVI и RS-232 портове.

Ако търсите тъчскрийн монитор или цялостни ПОС системи втора ръка, но не сте сигурни в избора си, не се колебайте да се свържете с нашия екип. В секция ПОС оборудване сме поместили и всички необходими периферни устройства, като например баркод скенери, терминали, пос принтери, клавиатури и контролери.

Можете да закупите всички наши touch screen монитори продукти на изплащане, като ще получите и гаранция в срок, не по-кратък от 6 месеца.