Защо геймърски компютри втора ръка?

Наясно сме, че любителите на E-games и E-sports са скептични, когато чуят за геймърски компютри втора употреба. Потребителите са свикнали с тенденцията всеки нов продукт на пазара да е по-мощен и с повече възможности от предишните. Затова смятат, че вече употребявани машини няма как да стъпят на едно равнище с току-що произведените.

Въпреки, че генерално такава констатация е по-скоро вярна, то все пак има редица употребявани модели gaming компютри втора употреба (на по година-две), които работят значително по-бързо и надеждно от нови, нискобюджетни конфигурации, а и струват по-евтино.

Можете да поръчате геймърски компютри втора ръка от нашия уебсайт или да посетите физическия ни магазин за употребявани лаптопи, компютри и периферия в северна индустриална зона на гр. Пловдив.

Gaming компютри втора ръка

Настолните gaming компютри са предпочитани от геймърите, тъй като те лесно се обновяват (и ъпгрейдват) и позволяват много по-голяма мощност. Въпреки че настолните геймърски компютри втора ръка могат лесно да правят всичко, което стандартните настолни компютри могат да правят.

Качествените геймърски компютри втора ръка ви позволяват да сърфирате в интернет, да сортирате и обработвате снимки, да имате достъп до социални мрежи и други – те са много по-мощни за при използването им за игри, стрийминг канали и създаване на съдържание, което иначе изисква много ресурси.

Процесор/CPU

Тъй като блокбъстър игрите често може да изискват много повече от обикновената мощност на процесора, повечето gaming компютри са създадени да обработват данни изключително бързо, което означава, че можете да очаквате да намерите процесор от висок клас във всеки настолен геймърски компютър втора ръка.

Видео карта/GPU

Повечето употребявани gaming компютри за игри имат специална видео карта. Това идва с допълнителни ресурси и мощност на обработка, които вашата система ще посвети изцяло на визуалното качество. Това оказва видимо и значително влияние върху качеството на видео игрите, осигурявайки по-плавна честота на кадрите с много по-малко графично забавяне. Мощната видео карта също ще осигури по-добро качество за всичко, свързано с визуализация, включително графичен дизайн и редактиране на видео.

Охлаждане

Повечето gaming компютри втора ръка с техните мощни процесори и видео карти могат да станат много горещи, така че обикновено изискват някаква система за охлаждане. Процесорите често са комбинирани с радиатори и охлаждащи вентилатори, но производителите понякога добавят и система за течна охлаждаща течност, за да осигурят оптимално охлаждане, което дори се случва без никакъв шум.

6 причини да изберете настолни геймърски компютри втора ръка

1. Геймърското преживяване е несравнимо

Нищо не може да победи един gaming компютър в най-невероятното изживяване по време на игра. Потенциалът за възпроизвеждане на най-новите FPS блокбъстъри при 60 кадъра в секунда или по-високи е наистина нещо страхотно.

За най-доброто изживяване играйте игри в 4K. Ще ви трябва 4K телевизор или монитор, но само най-добрата видео карта ще свърши работата на компютъра.

2. Застрахована за бъдещето геймърска система

Стига да имате достатъчно място, можете да ъпгрейдвате различните компоненти през цялата година, като това постоянно ще ви държи на ниво.

Винаги можете да добавите повече памет или нова видео карта с течение на времето. Това може и да се окаже предизвикателство, но за щастие има редица уроци в YouTube, ако това е пътят, по който искате да тръгнете.

3. Те са идеални за виртуалната реалност (VR)

Виртуалната реалност е голяма част от игрите в днешно време. VR чрез една от тези слушалки и gaming компютър от висок клас ще бъде по-завладяващ, отколкото през конзолния си аналог.

Steam е сред тези, които създават игри във VR. Дори за геймърски компютри, Oculus Rift и HTC Vive изискват сериозен успех по отношение на процесорната мощност, така че можете да сте сигурни, че ще имате процесор, който може да се справи с това!

4. Можете да играете и модифицирани версии на любимите си игри

Откакто игрите се играят на gaming компютри, ентусиастите създават модификации, за да ги направят още по-добри.

От нови костюми и високотехнологична броня до актуализирана графика, модификациите могат да ви накарат да се влюбите отново в по-старите игри, докато новите стават по-вълнуващи. Нещо повече, те често са и безплатни!

5. Геймърски компютри втора ръка, които не са само за игри

Същите функции, които правят вашия компютър страхотен за игри, като мощност и скорост, също го правят и идеалният компютър за ежедневна употреба на много други функции.

Ако често обработвате снимки или работите с много работни sheets в Excel, ще оцените възможностите, които тези геймърски компютри втора ръка ви предлагат. Но не е и нужно да стартирате мощен софтуер, за да извлечете максимума от него.

6. По-добра цел и повече контрол

Когато преминавате от конзола към игри на компютър, все още можете да използвате своя Xbox контролер за игра на игри. Но ако искате по-добра прецизност, особено при shooters от първо лице, нищо не може да победи мишката и клавиатурата.

И в зависимост от играта (и клавиатурата, на която играете), можете да настроите любимите си бързи клавиши по цялата клавиатура за игра. Стратегическите игри в реално време се възползват най-много от тази възможност за настройка на мишката и клавиатурата.

Евтини геймърски компютри втора ръка

Знаем, че геймърите са по-взискателни към качеството и параметрите на техните геймърски компютри за игри. Почитателите на видео игри държат техният геймърски компютър да работи бързо, без да се допуска латенция в случващото се на екрана.

Те държат в сравнение с действията на играещия, да поддържа отлична резолюция на картината и да превръща електронната реалност едва ли не във физическа. Това е страст, която нерядко струва скъпо, а мнозина биха казали, че израза евтини компютри за игри звучи практически трудно постижим.

В магазин PCLife обаче тази комбинация е напълно възможна. В нашия сайт ще намерите геймърски компютри втора ръка, които отговарят на най-високите стандарти за качество на картината, издръжливост и бързина на работа. При нас ще намерите конфигурации, чиято RAM памет стартира от 8 GB (напълно достатъчни за повечето игри) и достига до 32 GB.

Всички предлагани от PCLife геймърски компютри втора ръка са конфигурирани така, че отделните компоненти да са съвместими и да работят оптимално.

Има опция да ъпгрейднем или променим даден геймърски компютър втора ръка според вашите изисквания.

Всеки геймърски компютър втора ръка в нашия магазин са сервизирани и се продават с гаранция до 6 месеца.

Какво е важно да знаете, когато купувате евтини геймърски компютри втора ръка?

Най-общо казано, всички параметри на избрания от вас компютър за игри втора ръка трябва да гонят тавана на стандартите за съответния тип хардуер. Първостепенни са показатели като:

  • Бърз и надежден процесор. Основни производители на пазара определят модата и тук - AMD и Intel. Почитателите на гейминга обикновено предпочитат Intel Core с версии i5, i7, като последната е топ стандартът, но и струва доста по-скъпо.

  • Висококачествена видео карта. От огромно значение е какъв графичен процесор (GPU) ще поставите във вашия геймърски компютър втора ръка. Водещите производители отново са два, като освен AMD, при видеокартите масово се използва и NVIDIA. Основният интерфейс за свързване с дънната платка е PCI-E. В PCLife предлагаме тествани видео карти втора ръка – не пропускайте да ги погледнете.

  • Достатъчно RAM памет. 8 GB е минимумът на оперативната памет, за да можем да наречем един компютър геймърски. Най-новите заглавия понякога изискват и повече. Ако си търсите геймърски компютър втора ръка до 1000 лв, в общи линии ще трябва сглобите конфигурация в диапазона 8-12 GB. От голямо значение е и типът памет, като се препоръчва да е поне DDR3, а по възможност и DDR4.

  • Качествена дънна платка. Трябва да е надеждна и да позволява ъпгрейд. Най-често се търсят ATX.

  • Стабилна периферия. Изобщо не е без значение каква мишка и клавиатура ще ползвате (или пък контролер, ако има такава опция за свързване). Геймърската периферия за gaming компютри струва доста повече от обикновената, но почитателите на виртуалните игри не си спестяват този лукс.