Какво е видео карта?

Видео карта е устройството, което отразява изображения, позволявайки им да бъдат показани на екрана на монитора. Основната функция на видео картата е именно изобразяването на графики.

Каква е ползата от видео картата?

В началото, когато компютрите все още се използваха само за основни цели, нямаше толкова нужда от видео карти, а за пазар на видео карти втора ръка не можеше и да се говори. Но с развитието на технологиите и повишаването на интереса към компютърни игри, рязко се повиши и необходимостта от видео карти. 

Игрите днес изискват много графики, които няма как да бъдат изобразени само със самите тях, а чрез видео карта. Затова и най-съществената част за всеки геймър е именно видео картата. Това доведе и до появата на видео карти втора ръка. Освен за преживяването на ентусиастите-геймъри, видео картата е със сигурност предимство и в много други аспекти. Най-вече за графична обработка.

Видео карта втора ръка на изгодна цена от PCLIFE

Изборът на подходяща видео карта втора ръка за компютъра е от изключително важно значение, както за работата на машината, така и за удовлетворението ви като потребител. Без графичната платка най-просто казано няма да имаме картина върху екрана, защото процесорът няма как да комуникира с дисплея (монитора). Затова намирането на правилната и същевременно изгодна видеокарта втора ръка играе съществена роля при конфигуриране на цялата система.

В магазин PCLife предлагаме видео карти втора ръка с гаранция за различни цели, като варират и при цените, заради осезаемите разлики в свойствата им. По-евтините варианти действително са и по-семпли като възможности, но са напълно изправни и могат да се използват както за работни задачи (при офис ангажименти като въвеждане и редакция на текст например или обработка на данни), така и за развлечение, при което не се изисква висока разделителна способност и милиони нюанси при цветовете.

Каталогът на PCLife дава възможност и на клиентите с по-високи изисквания да открият видео карти втора ръка за игри, цените на които са сред най-добрите на пазара (вижте мощната видео карта nvidia, която сега е на промоционална цена). В нашия магазин ще намерите подходящи решения на професионално ниво, ако сте графичен дизайнер, видеомонтажист и т.н.

Освен това нашите видео карти втора ръка с гаранция са топ избор за всички геймъри, които търсят най-високо качество, за да получат незаменимо изживяване и усещания, когато играят. А върховният гейминг задължително изисква и видео карта втора употреба от най-високо ниво, която гарантира пълно визуално удовлетворение.

За запалените геймъри сме подготвили и цяла секция с геймърски компютри втора ръка, в случай, че бюджета ви за нов е ограничен.

Предимства на видео картата

  1. Начин на работа

Видео картата има способността силно да повишава начина на работа на системата в големи обхвати. Тя има собствен графичен процесор (GPU), който всъщност извършва работата по графична обработка. Съответно, видео картата не зависи от компютърния процесор, за да работи добре, но ако той не е достатъчно силен може да повлияе на цялата система.

  1. Игри

Основната цел на видео картата е да позволи оптимално добро представяне на графиките в игрите, което те изискват. Въпреки че повечето компютри днес са с вградени карти, те не могат да отговорят на изискванията на днешните игри. Дори да успеят, ще трябва да работите с компютъра на най-ниските му възможни настройки. Следователно, най-добрата опция е да използвате специална видео карта за игри. Това ще ви позволи да се насладите на гейминг процеса по най-добрия начин и без проблеми и лаг.

  1. Използване на паметта

Видео картите, които са вградени в компютъра, делят с него паметта, нужна за функциониране. Ако използвате отделна видео карта, тя има своя собствена памет и това ви освобождава памет за самия компютър. Така, той става много по-бърз и работата на видео картата - по-добра.

  1. Видео преживяване

Освен за игри, видео картата може много да подобри и видео преживяванията. Особено ако гледате филми HD или Blu-ray. Още повече, обработката на видеа също може да е с много по-добра точност. Видео картите поддържат доброто ниво на произвеждане на видеа от всякакво естество.

  1. Поддръжка на драйвери

Когато се пускат нови игри с обновени операционни системи, повечето видео карти имат по-добра поддържка на новите драйвери. Производителите на видео карти често обновяват нужните за тях нови драйвери, но потребителите могат и сами да ги теглят от съответните сайтове.

Видео карти втора ръка се използват и за копаене на биткойни

Въпреки че вече се предлага специализиран хардуер, създаден конкретно за използване от копачка за криптовалута, все още много хора предпочитат традиционните видео карти. За целта е необходима по-голяма изчислителна мощност, съответно и самата карта трябва да бъде от висок клас, за да ви доближи до търсената възвръщаемост.

Сред предложенията ни за видео карти втора ръка ще откриете познати и доказани вече с десетилетия на пазара марки. Предлагаме продукти на производителите:

  • NVIDIA
  • AMD

Запознайте се какви портове са налични при съответната графична карта, за да сте сигурни, че има как да се свържат с компютъра ви. Най-масов стандарт е DVI, но ако ви е необходим VGA или HDMI порт, уверете се, че съответният модел има такива. Ако не сте сигурни, не се колебайте да потърсите съвет от нашия екип.

Готови сме да ви помогнем и със смяната на вашата видео карта с качествена такава втора ръка, ако това се налага. Обикновено тази манипулация не представлява трудност за повечето ни клиенти, особено когато говорим за стационарен компютър. Но ако не сте уверени дали можете да се справите сами, потърсете помощта на специалист.

При поръчка от PCLife имате възможност да получите видео карти втора ръка с гаранция. Всички продукти в магазина са проверени и сервизирани, за да получат нашите клиенти точно това, което търсят и от което има нужда техният компютър.