pclife.bg

Знаем, че геймърите са по-взискателни към качеството и параметрите на компютърната конфигурация. Почитателите на видео игри държат машината да работи бързо, без да се допуска латенция в случващото се на екрана, в сравнение с действията на играещия, да поддържа отлична резолюция на картината и да превръща електронната реалност едва ли не във физическа. Това е страст, която нерядко струва скъпо, а мнозина биха казали, че израза евтини геймърски компютри звучи практически трудно постижим.

В магазин PCLife обаче тази комбинация е напълно възможна. В нашия сайт ще намерите геймърски компютри втора ръка, които отговарят на най-високите стандарти за качество на картината, издръжливост и бързина на работа. При нас ще намерите конфигурации, чиято RAM памет стартира от 8 GB (напълно достатъчни за повечето игри) и достига до 32 GB.

Всички предлагани от PCLife компютри за игри втора ръка са конфигурирани така, че отделните компоненти да са съвместими и да работят оптимално.

Има опция да ъпгрейднем или променим дадена машина според вашите изисквания.

Геймърските компютри в нашия магазин са сервизирани и се продават с гаранция до 6 месеца.

Какво е важно за един гейминг компютър?

Най-общо казано, всички параметри трябва да гонят тавана на стандартите за съответния тип хардуер. Първостепенни са показатели като:

 

  • Бърз и надежден процесор. Основни производители на пазара определят модата и тук - AMD и Intel. Почитателите на гейминга обикновено предпочитат Intel Core с версии i5, i7, като последната е топ стандартът, но и струва доста по-скъпо.
  • Висококачествена видео карта. От огромно значение е какъв графичен процесор (GPU) ще поставите във вашата машина. Водещите производители отново са два, като освен AMD, при видеокартите масово се използва и NVIDIA. Основният интерфейс за свързване с дънната платка е PCI-E.
    В PCLife предлагаме тествани видео карти втора ръка – не пропускайте да ги погледнете.
  • RAM памет. 8 GB е минимумът на оперативната памет, за да можем да наречем един компютър геймърски. Най-новите заглавия понякога изискват и повече. Ако си търсите компютър за игри до 1000 лв, в общи линии ще трябва сглобите конфигурация в диапазона 8-12 GB. От голямо значение е и типът памет, като се препоръчва да е поне DDR3, а по възможност и DDR4.
  • Дънна платка. Трябва да е надеждна и да позволява ъпгрейд. Най-често се търсят ATX.
  • Периферия. Изобщо не е без значение каква мишка и клавиатура ще ползвате (или пък контролер, ако има такава опция за свързване). Геймърската периферия струва доста повече от обикновената, но почитателите на виртуалните игри не си спестяват този лукс.

Наясно сме, че любителите на E-games и E-sports са скептични, когато чуят за геймърски компютри втора употреба. Потребителите са свикнали с тенденцията всеки нов продукт на пазара да е по-мощен и с повече възможности от предишните. Затова смятат, че вече употребявани машини няма как да стъпят на едно равнище с току-що произведените.

Въпреки, че генерално такава констатация е по-скоро вярна, то все пак има редица употребявани модели гейминг компютри (на по година-две), които работят значително по-бързо и надеждно от нови, нискобюджетни конфигурации, а и струват по-евтино.
Можете да поръчате геймърски компютри втора ръка от нашия уебсайт или да посетите физическия ни магазин за употребявани лаптопи, компютри и периферия в северна индустриална зона на гр. Пловдив.

 

Този сайт използва бисквитки