Оптимизация на бизнес разходите с употребявана компютърна техника

Надеждната техника е изключително важна за  осъществяването на специфични дейности, сложни изчисления  и работа в сферата на компютърните технологии, алгебричните изчисления , проектирането, архитектурата и търговията.

За съжаление, не винаги разполагаме с достатъчно пари за  бързо, мощно и най-вече напълно ново оборудване.

Как да решим въпроса с необходимостта от техника и липсата на висок бюджет? Това може да стане с покупката на употребявани работни станции, ПОС системи и UPS устройства.

От къде да закупим надеждна употребявана техника?

Желателно е употребяваната техника да бъде купувана само от утвърдени фирми вносители. Ако се насочите към тях, вие можете да бъдете сигурни, че сте набавили на фирмата си необходимото оборудване, което ще бъде вашият най-верен и сигурен помощник в работата.     

Работни станции                                                                          

Работните станции са не само много мощни и надеждни, но и изключително скъпи.  Необходимостта от мощна и  сигурна машина обаче налага да се потърси  алтернатива, за да се работи на високо професионално ниво и едновременно с това  да се осъществи оптимизация на разходите.

Действително цените на употребявани работни станции са доста по-ниски и инвестирането в тях може да спести доста пари на стартиращите фирми или тези, които се нуждаят от по-мощна техника за инженерни проекти и 3D проектиране. Цените на работни станции втора ръка са в диапазона 300-1200 лв . За сравнение, новите работни станции могат да се закупят на цени от 5 000 евро до 15 000 евро. При тази огромна разлика в цените и доста големите  възможности , които ви дават дори и използваните работни станции, няма място за колебание дали  да се вложат средства в тях.

ПОС оборудване

С появата на ПОС системите през 80-те години на миналия век те стават неизменна част от бизнеса и съдействат за осъществяването и контролирането на фирмените ресурси.

Използването на ПОС системи втора ръка не бива да бъде подминавано като възможност за оптимизиране на бизнес разходите.  Предлагат се ПОС системи на 3-4 години, които могат да бъдат използвани достатъчно интензивно, надеждно и удобно, без да имате притеснения за тяхната работа или  проблеми с функционирането им.

При необходимост от бързо интегриране на ПОС системи, но липсата на достатъчно висок бюджет, именно купуването на ПОС устройство втора употреба може да реши проблема и наред с  това да спести доста фирмени разходи.

UPS системи

UPS системите са изключително важни за техниката в офиса или домакинството . Благодарение на тях осигурявате захранването на компютрите и имате надеждна защита при токов удар, гръмотевици и други неприятни инциденти. Подобни ситуации могат да причинят сериозни повреди на компютрите и загуба на данни. Тъй като бизнес разходите в повечето случаи са доста високи, предприемачите прибягват до купуване на употребявани UPS системи.

Несъмнено с това може да се спестят  пари , които да бъдат вложени  в други важни инвестиции, а наред с това се осигури необходимата техника и сигурност за гладкото протичане на работния процес. 

За оцеляването и развитието на даден бизнес са необходими не само кадърни служители, добре обучени мениджъри и екип който има хъс за достигане на високи резултати, но и техническо оборудване, без което не може да се работи. Фирмите,  които са конкурентноспособни  и оптимизират разходите си, успяват да набавят най-добрата възможна техника, съобразена с бюджета, който могат да отделят и това често е употребявана техника.