Как да прехвърля снимки от телефон на лаптоп?

Прехвърлянето на снимки от телефон на лаптоп може да се случи по няколко начина.

Прехвърляне на снимки от телефон с Android върху лаптоп с Windows чрез приложението Microsoft Photos

Основният начин е да се използва USB кабел за връзка, през който директно да се копират от телефона на лаптопа нужните файлове:

 1. Свържете телефона с лаптопа посредством usb кабела;
 2. Отключете телефона, за да може компютъра/лаптопа да открие устройството;
 3. На преносимия компютър кликнете върху бутона Старт, изберете Снимки, за да отворите приложението „Снимки“ (Microsoft Photos). Ако го няма приложението, може да го свалите от Microsoft Store безплатно;
 4. Изберете Импортиране > От USB устройство, след което просто следвайте стъпките. Можете да изберете елементите, които искате да импортирате, и да изберете къде да ги запишете. Имайте търпение – понякога отнема време, докато компютъра открие и прехвърли всички налични файлове.

Копиране на снимки директно чрез File Explorer

 1. Свържете телефона с лаптопа посредством usb кабела и се уверете, че лаптопа засича и разпознава устройството;
 2. Отворете Windows Explorer и след това ‘This PC’;
 3. От всички изброени свързани устройства, открийте кое е телефона и влезте в него.
 4. След като сте вътре в телефона и виждате папките в него, потърсете папка с име DCIM – в нея са всички изображения на телефона.
 5. Маркирайте всички снимки, които желаете да прехвърлите, като задържате бутона ctrl (в случай, че не са последователни файлове). Десен бутон, copy > paste в желаната папка на лаптопа и готово!

Трансфер на снимки посредством Bluetooth свързване – безжично и по-удобно, но има риск от прекъсване

 1. На лаптопа отворете Старт менюто > Настройки > Устройства > Bluetooth и други устройства. Извършете сдвояване на устройствата. Вижте как става за различните версии Windows.
 2. След като телефона вече се показва като Сдвоено устройство, влизате в Bluetooth > Изпращане и получаване на файлове чрез Bluetooth > Получаване на файлове.
 3. Изпратете файловете от телефона.
 4. На екрана на вашия компютър излиза прозорец Запиши получения файл - в Прехвърляне на файлове с Bluetooth може да изберете местоположението, където да запишете файловете, и сте готови!

Има и други “хитрини”, но при възможност за използване на поне един от трите описани метода, не е необходимо да прибягвате до тях.

Този сайт използва бисквитки