Таблет втора ръка – идеален за работа!

Предназначението на таблета далеч не е само за развлекателни цели. Действително, представата за този тип мобилни устройства често се свързва най-вече с използването им за игри, гледане на видео, заснемане на фотографии и клипове, но функциите не се изчерпват с това. Качествените таблети втора ръка могат да се използват и за работа, особено когато говорим за професия, изискваща повече динамика и мобилност.

 

Бизнес сериите на Lenovo и Apple са отличен пример

 

Такива устройства на практика представляват хибрид между компютър и мобилен телефон. Бизнес серията таблети на Lenovo - ThinkPad 10, е отлично решение в тази посока. Друго страхотно предложение са употребявани iPad таблети. Моделите от линия iPad A1460 разполагат с висококачествени 10-инчови дисплеи с Full HD резолюция (2048x1536), като предлагат широк изглед, а ъгълът на видимост е почти 180 градуса. Още по-важни работни характеристики на iPad, дори и да са употребявани таблети, е възможността за провеждане на безупречни видеоконферентни разговори. При предна камера с 1.2 мегапиксела картината е на достатъчно добро ниво, като не се наблюдават никакви сривове и деформации при връзка. Задната камера е още по-добра (5MP), като позволява заснемането на снимки и видеа с висока резолюция.

 

За да бъде удобен за работа, не е препоръчително да се спирате на нещо по-компактно от таблет 10 инча втора ръка. Този размер на екрана позволява безпроблемна работа както в офис, така и като портативно устройство. Тъй като таблет с такъв дисплей обикновено е по-лек и компактен от стандартния лаптоп, то може да се използва, ако се налага да се пренася често и ако изискванията към машината не са твърде високи.

 

Аксесоарите и периферията също имат значение

 

Наличието на клавиатура прави машината още по-удобна за работа. При повечето графични таблети втора ръка са предвидени и множество портове. Повечето таблети позволяват и свързване с други видове устройства като стационарни компютри, монитори и HD телевизори. Освен това може да се ползват различни видове интернет връзка – както WiFi, така и познатите вече 3G/4G. Но това така или иначе важи за всички по-нови мобилни устройства.

 

За да бъдат пълноценни за работа, таблетите втора употреба е препоръчително да се купуват с инсталирана операционна система. В магазина на PCLife се предлагат качествени решения с Windows 10 Pro. Когато се купуват употребявани устройства, трябва да е сигурно, че са преминали през профилактика и евентуално сервизиране. Затова е желателно да се търсят таблети втора ръка с гаранция, за да сте спокойни, че са проверени колко са изправни и дали работят. Ние даваме минимум 3 месеца гаранция на таблетите в сайта ни!