ПОС система: Какво е POS система /point of sale/?

Ползите от използването на ПОС система и ПОС софтуер са наистина поразителни, но изборът на правилната за вашия бизнес не е лесна задача. Избраната от вас POS система трябва да е съобразена с нуждите които имате, за да управлявате вашия бизнес ефективно.

ПОС система на базово ниво може да е достатъчна за някои търговци, но недостатъчна за други. Избраната от вас POS система трябва да покрива това, от което се нуждаете в момента, но да има допълнителни възможности за това, което ще ви е необходимо утре.

Всяка POS система се състои от ПОС софтуер и хардуер компоненти, които улесняват и оптимизират вашата работа. Важно е да разберете какви опции за POS оборудване и търговски софтуер има, и какво точно ще е подходящо за вас.

На пазара има много фирми предлагащи търговски ПОС софтуер, като основните характеристики са: управление на складови наличности, информация за клиентите и данни за продажбите. Тъй като всеки бизнес има различен профил, той също така се нуждае и от различна система за продажби.

Например: ресторанти, търговски обекти и магазини за хранителни стоки, барове и кафенета, хотели, бензиностанции, нонстоп магазинчета, фризьоро-козметични и спа процедури, таксиметрови услуги, продажба на лотарийни билети и др. Всички те имат своите специални изисквания и затова се нуждаят от софтуер за POS система, който отговаря на техните специфични нужди.

След като сте спрели на точния pos софтуер, трябва да изберете и хардуер, който ще има нужните параметри, за да работи вашата ПОС система оптимално. Пакетът на хардуерните компоненти обикновено включва:

  • POS терминал/All in One/ или компютър с Touchscreen монитор
  • баркод скенер
  • кухненски или етикетен принтер
  • чекмедже за пари
  • POS клавиатура
  • четец на карти.

В последно време у нас има създадени и търговски ПОС софтуери, които могат да се интегрират с таблети, смартфони или pocket PC.

PCLife разбира колко важна част изпълнява POS оборудването в бизнес сектора, затова са се постарали да подберат за вас само висококачествени и надеждни POS системи и компоненти, на доказали се световни производители, като ELO, IBM, Symbol, HP, Zebra, Wincor Nixdorf, Datalogic, Sam4s и др., запазвайки същевременно стремежа си към максимално ниски и достъпни цени.

Използването на POS системата, може да има само положителен ефект във вашата работа.

Тя е централният компонент в бизнеса свързан с търговия - това е центърът, където всичко - като продажби, наличности и управление се слива. POS системата ви позволява да имате по-добър контрол върху вашите бизнес операции. Вие знаете точно колко продукти сте продали за ден или за месец, колко наличности имате в склада или колко пари сте спечелили. POS системата е най-добрият служител във вашата фирма, който улеснява работата ви и спомага за разрастването на вашия бизнес.