Скоростни и мобилни с Lenovo ThinkPad

През 2005 година китайската компания  Lenovo поема   компютърното подразделение на IBM и продължава да представя модели от новаторската серия ThinkPad.
Сделката е оценена на 1,25 милиарда долара, а залогът е повече от голям. Само са една нощ Lenovo се нареждат сред трите най-големи производители на компютри в света.
Лаптопите Lenovo ThinkPad са призвани да удовлетворят потребностите на корпоративни клиенти, които се нуждаят от здрави, бързи и ергономични бизнес лаптопи.
Моделите Lenovo ThinkPad имат всички характеристики, за да бъдат точно това.
През същата година на пазара е лансиран най-тънкият таблет ThinkPad Х41, а малко след това потребителите имат възможност да се насладаят на първия широкоекранен  ThinkPad с титаниево покритие.
През 2006 г. Леново презентират моделите Т60 и Т60р, които все още се отличават с IBM лого. През следващата година излизат моделите Т61 и Т61р, които вече носят логото ThinkPad. Лидер на компанията става Уилям Амелио.
Фирмата работа с пълния си капацитет и максималните усилия да бъдат лидери в IT бизнеса се увенчават с успех. Освен че се поздравяват с милионната продажба на компютри с биометрична защита, Леново стават спонсори на зимните олимпийски игри в Италия и осигуряват 5000 настолни компютъра, 1000 ноутбука и 350 сървъра за нуждите на олимпадата.
През 2007 г. продават първия си компютър с Linux операционна система.
Леново се увенчават и с награда от „Грийнпийс“. 

Организацията ги отличава за най-екологична компания – признание, което има значение за цялостния имидж на китайския компютърен гигант и определено засилва позициите му на все по-конкуриращия се технологичен пазар.
Висококачествените бизнес лаптопи от серията Lenovo ThinkPad се отличават със сериозни параметри и стабилен корпус, а погледнати „отвътре“, се открояват с магнезиево шаси, ефективно работеща охладителна система, сигурни метални панти, много мед и алуминий.
Няма да сгрешим, ако кажем, че това е перфектното съчетание от качества за преносими компютри, които се използват във всякакви условия и с различна натовареност.
След като започват активно да произвеждат не само преносими компютри, но и смартфони, през 2013 година Леново застават начело на IT бизнеса, като изпреварват досегашния лидер Hewlett – Packard.
През миналата година на изложение в Лас Вегас, Леново представиха ноутбука ThinkPad X260, който не се характеризира с особени разлики от предшествениците си, но притежава шесто поколение Intel Core процесор и Skylake чипове.
Обновеното портфолио на компютърния гигант включва Lenovo ThinkPad серии и обновени Lenovo М, В и Е линии лаптопи и настолни компютри от серия S.
Това, което се откроява при новите модели, разбира се е ергономичността, която е неподражаема за марката, стилния дизайн и стремежът да се постигне баланс между качество и  цена.
Серията Lenovo ThinkPad е предпочитана от корпорации и по-малки бизнес клиенти, които искат да съхраняват база данни и да осъществяват надеждна връзка между мобилните служители и тези, които са в офиса. Главната цел е цялата фирмена информация да бъде не само съхранена, но и защитена, дори в облачните системи.

Факторът цена при покупка на лаптоп и компютър не е за пренебрегване и тук не можем да не посочим моделите Леново В14 и Леново В51, които се предлагат на повече от добри цени за бизнес компютри.
Най-добри за бизнес пътуване са моделите Леново Е14 и Е51 – открояващи се с Full HD дисплей, защита чрез пръстови отпечатъци и до 9 часа работа на батерията. Това означава, че клиентът може да прекара цял един работен ден извън офиса и да не прекъсва работата си. Именно тази мобилност и респектиращи характеристики, са причината Леново да бъдат сред най-купуваните бизнес лаптопи в последните години.